Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Sağ’ın kişisel sergisi, Ankara Boho Sanat Galerisi’nde açıldı. 15 Eylül’de açılışı yapılan sergi sanat ve akademi dünyasını bir araya getirdi.

        Türk motiflerinden oluşan resim sergisine ‘Dört Renk Dört Yön’ ismini veren Sağ, çıkış noktasının Türk kültürünün derinlikleri olduğunu belirterek şunları söyledi; Türkler dünyayı dört bucak olarak algılarlar. Her bucağı da yani her bir köşeyi de renk ile izah ederler. Siyah kuzeyin, kırmızı güneyin, mavi doğunun ve beyaz batının rengidir. Türkler kendilerini merkeze koyarak, dünyayı bu şekilde algılamışlar. Her yöne atlarıyla medeniyetler götürmüşler. Bu medeniyetle birçok etkileşime girmişler. Her gittikleri yere kendi mühürlerini vurmuşlar.

        Milli şuuru, milli bilinci uyandıracak çarpıcı bir sergi olduğunu ifade eden Sağ, “Benim resimlerimde de bu dört yönde var olan simgeler ve semboller mevcuttur. Yani aslında ben resimlerimde Türklerin bütün dünyaya götürmüş olduğu, Türk medeniyetinin zenginliklerini işledim. Atatürk boşuna, Türk çocukları atalarını tanıdıkça kendilerinde kuvvet bulacaktır, dememiştir. Biz de bu kuvveti ve kudreti görsünler diye resimlerimizde işliyoruz.” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa