Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Üniversitesi, Avrupa’da ve dünyada yükseköğretimin uluslararası olmasına katkı sağlamayı hedefleyen Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIEEuropean Association for International Education) tarafından İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük uluslararası eğitim fuarı olan Avrupa Yükseköğretim Konferans ve Fuarı’na katıldı.

        Cenevre Palexpo’da düzenlenen ve yükseköğretimde kalite, uluslararasılaşma, işbirliği ve benzeri konularla ilgili çalıştay, toplantı ve seminerlerin yer aldığı EAIE 2018, yaklaşık 138 farklı ülkeden 5700 katılımcıyı ağırladı.

        Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE 2018’ya Akdeniz Üniversitesi’nin misyonu, vizyonu, eğitim faaliyetleri ve uluslararası fırsatlarını tanıtmak üzere Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Binnur Genç İlter, Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Öğr.Gör. Nurgül Büyükkalay ve Erasmus+ Sorumlusu Derya Lökçü katıldı.

        Fuarda, farklı ülkeler ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan programlar Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği kurmak ve uluslararası öğrenci potansiyelini artırmak amacıyla dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan üniversiteler ile temaslarda bulunuldu.

        Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda, tüm dünyadan yükseköğretim kurumları ile işbirliğini güçlendirmek, değişim programları kapsamında ortaklık imkânlarını çeşitlendirmek üzere Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından her yıl düzenlenen uluslararası yükseköğretim fuarına katılıma önem verdiklerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa