Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konserlerle sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ev sahipliğini, Şef Gürer Aykal’ın ise sanat yönetmenliğini yaptığı festivalde piyanonun dünyaca ünlü isimleri Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

        Bir hafta boyunca Antalya’da müzik rüzgârları estiren Antalya Piyano Festivali İspanya’nın önemli Flamenko sanatçılarından Laura De Los Angeles’in verdiği konserle başladı. Sanatçı festival kapsamında Türkiye’de ilk kez konser verdi. Konserde davetlileri Türkçe "Merhaba" diyerek selamlayan Laura De Los Angeles, Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, salonda Flamenko rüzgârı estirdi.

        Ritmik Renkler sergisi festivale renk kattı

        Festivalin ilk günü açılışı gerçekleştirilen Gülçin Anıl ‘Ritmik Renkler’ resim sergisi festival boyunca açık kaldı. Ebru Türel’in girişimleriyle organize edilen Gülçin Anıl “Ritmik Renkler” Resim Sergisi ziyaretçi akınına uğradı. AKM fuayesinde sergilenen eserler, konsere gelen müzikseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

        Genç yetenekler keşfedildi

        Festival bu yıl dünyaca ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturmanın yanı sıra genç yeteneklerin desteklenmesi noktasında da çok önemli bir görev üstlendi. Şef Gürer Aykal başkanlığındaki jüri üyeleri, Türkiye’nin genç piyanistleri ile buluşarak yetenekli gençleri belirledi. Yarışmada dereceye giren genç piyanistler, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile bir de konser verdi.

        Dünyaca ünlü sanatçılar konser verdi

        “Kamuran Gündemir Anısına Genç Yetenekler Resitali”nin konuğu ise bu yıl Kenan Tatlıcı oldu. Kendi kuşağının en yetenekli piyanistleri arasında gösterilen Kübalı Ivan “Melon” Lewis ise ‘Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda muhteşem bir halk konseri verdi. Konyaaltı’nın muhteşem atmosferinde gerçekleşen konserde müzikseverler açık havada Küba esintileriyle keyifli bir akşam yaşadı.

        Antalya bestesi sözü

        Dünyaca ünlü besteci, piyanist Fahir Atakoğlu ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ise “Film Müzikleri Konseri” ile festivalin unutulmazı oldu. 3 kez bist yapan sanatçı, aynı zamanda asker arkadaşı olan Başkan Menderes Türel’e Antalya bestesi yapma sözü verdi. Festivalin kapanışı ise Tunuslu udi, şarkıcı ve besteci Dhafer Youssef’un sahnesi ile gerçekleştirildi.

        Antalyalılar festivali dolu dolu yaşadı

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalıların müzikle dolu bir festival yaşadığını söyledi. Festival kapsamında kente gelen dünyaca ünlü sanatçıların Antalya’yı tanıma şansı bulduğuna da değinen Başkan Türel, “Piyano Festivali ile Antalya dünya şehri kimliğine bir adım daha yaklaşıyor” dedi.

        Biletler günler öncesinden tükendi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa