Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Balbey Cami yanındaki sokakta ilkel şartlarda mesleklerini icra etmeye çalışan ayakkabı tamircileri, Büyükşehir Belediyesi’nin Sobacılar Çarşısı’nda yaptığı modern dükkânlarına taşındı. Ayakkabıcı esnafı yeni yerlerinden çok memnun olduğunu belirttiler.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin protokolle Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (AESOB) devrettiği Sobacılar Çarşısı, esnafın ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının buluşma noktası olmaya devam ediyor. Yıllardır Balbey Camii'nin bitişiğindeki sokakta derme çatma barakalarda hizmet veren ayakkabı tamircileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in girişimleri ile Sobacılar Çarşısı’ndaki modern yerlerine taşındı. 11 ayakkabı tamircisine ait dükkânlar geçtiğimiz günlerde kura çekimiyle belirlenmişti. Ustalar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni dükkânlarını çok beğendi. Antalyalı esnafın yeni buluşma noktası olan Sobacılar Çarşısı, ayakkabıcı esnafının da çarşıya gelmesiyle daha da renklendi. Antalyalılar, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının son temsilcilerini Sobacılar Çarşısı’nda bulabilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa