Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA Valiliği'nden yapılan açıklamada, Türk Hava Kurumu'nun (THK) Twitter hesabından kurban derisi toplanmasıyla ilgili paylaşımın farklı yorumlara neden olduğu belirtildi. Kurban derilerini sadece THK'nın toplayabileceğine dair bir karar veya talimat olmadığı kaydedilen açıklamada, "Yasal olarak izni olan, izin verilen herkes kurban derisi toplayabilir" denildi.

        Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, 20 Ağustos Pazartesi günü THK Antalya Şubesi'nin (@thkantalya) resmi Twitter hesabından yapılan 'Valilik emriyle Antalya'da kurban derisi toplama yetkisi sadece THK'ya verilmiştir. Emniyet: THK dışında deri toplayanlar hakkında kamu kurumunu zarara uğratmaktan işlem yapılacak ve yakalanan deriler THK'ya teslim edilecektir' açıklamasının, yanlış anlamalara neden olduğu kaydedildi.

        Twitter hesabından yapılan açıklamanın 'Tarikat ve cemaatlere kurban derisi yasağı' gibi yorumlara yol açtığı kaydedilen valilik açıklamasında, "Antalya Valiliği'nin böyle bir yasağı, yetkilendirmesi veya başka bir kararı bulunmamaktadır. THK Antalya Şubesi konuyla ilgili yine @thkantalya resmi hesabından açıklama yaparak, söz konusu tweet'ine ilişkin açıklama ve düzeltmelerde bulunmuştur" denildi.

        THK'DAN YENİ PAYLAŞIM

        THK Antalya Şubesi'nce yapılan yeni paylaşımda, "Arife günü paylaştığımız tweet yanlış anlamalara sebep olduğu için bu son 2 tweet gönderilmiştir. Herkes kurban derilerini dini duyguları ve vicdani sorumlulukları doğrultusunda istedikleri yere verebilir ancak deri toplayan vakıf ve derneklerin valiliğin onayı almaları gerekmektedir. Aksi takdirde suç işlemiş olurlar. Antalya'da sadece valiliğin izin verdiği dernekler deri toplayabilmekte, izinsiz deri toplayanlar ise kamuyu zarara uğratma suçu işlemektedirler" ifadeleri yer aldı.

        'İZNİ OLAN HERKES TOPLAYABİLİR'

        Antalya Valiliği'nin, kurban derilerini sadece THK'nın toplayabileceğine dair bir kararı veya talimatının olmadığı kaydedilen valilik açıklamasında, "Yasal olarak izni olan, izin verilen herkes kurban derisi toplayabilir" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa