Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce hizmete açılan 'Yaşlı Evi'nin sakinlerinden emekli Esma Pınar (68), yaptığı örgü bebek ve oyuncakları satarak üniversite öğrencilerine burs veriyor.

        Muratpaşa ilçesinde oturan Esma Pınar, vaktinin büyük kısmını belediyenin 4 yıl önce açtığı Yaşlı Evi'nde geçiriyor. Arkadaşının tavsiyesi üzerine Yaşlı Evi'ne üye olan Esma Pınar, burada hayatının ikinci baharını yaşadığını söyledi. 16 yıl önce eşini kaybettikten sonra durgun bir hayat yaşadığını anlatan Pınar, "3 yıl önce Yaşlı Evi'ne üye oldum. O günden sonra hayatım değişti. Burada dostlar edindim, birbirimizin derdine ve mutluluğuna ortak oluyoruz. Birçok farklı etkinliğe katıldım. 65 yaşından sonra dans etmeye başladım. Dans ederek 16 kilo verdim" dedi.

        'Yaşlı Evi'nde projelere katkı sunduğunu dile getiren Esma Pınar, amacının topluma fayda sağlamak olduğunu söyledi. Bebek ve oyuncak örüp sattığını anlatan Pınar, "Satışı için oyuncak mağazalarına elden veriyorum. Kazandığım parayla da üniversite öğrencilerine burs veriyorum" diye konuştu.

        Arkadaşlarıyla atkı ve bere ördüklerini, ahşap boyama yaptıklarını da kaydeden Esma Pınar, "Elde edilen tüm gelirle vatandaşa faydalı olmaya çalışıyoruz. Buradan sağladığımız gelirle doğu illerindeki öğrencilere de çeşitli hediyeler gönderdik" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa