Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirdiği Engelli Mola Evleri, engelli yakını aileleri tespit etme çalışmaları kapsamında, engelli bireylere hizmet sunan STK temsilcilerine anlatıldı.

        Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da her alanda erişilebilirlik sağlamak amacıyla her üç ayda bir kamu kurumlarının ve engellilere hizmet veren STK’ların temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısını Yavuz Özcan Parkı içinde bulunan Engelli Hizmet Merkezinde gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ başkanlığında yapılan toplantıda, engelli ailelerinin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Mola Evleri'nin işleyişi ve amacı hakkında bilgilendirme yapıldı.

        Engelli ailelerine nefes aldıracak bir proje

        Engelsiz Hizmet Komisyonu toplantısında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in engellilere yönelik hizmetlerde pozitif tavır sergileyerek, İl genelinde çok önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade etti. Üstündağ şu bilgileri verdi:

        “Başkanımız Türkiye’ye örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Engelli ailelerine nefes aldıracak önemli bir proje olan Engelli Mola Evleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel’in sosyal sorumluluk projeleri arasında en çok önem verdikleri projelerden bir tanesi. Bu kapsamda, Konyaaltı Pınarbaşı Mola Evi, Kepez Demirgül Mola Evi ve Muratpaşa Falez Mola Evi olmak üzere 3 merkez hizmete açıldı. Hedefimiz bunun sayısını artırmak. Engelli birey sahibi aileler çocuklarını yalnız bırakma korkusu olmaksızın uzman personelimize emanet ederek özel işlerini hallederken, çocuklar da rehabilitasyon hizmeti alıyor. Mola evlerinden yüzde 80'e kadar engel oranına sahip tüm engelli bireyler kısmi veya günübirlik olarak yararlanabilmekte. Bu anlamlı projemizi daha çok aileye duyurmalı ve bilgilendirmeliyiz”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa