Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 1012 Ağustos’ta Moskova’da düzenlenecek olan Türkiye Festivali’nde Rusları, Kaleiçi Old Town Festivali’ne davet edecek.

        Piyazın Rusça tarifi

        Muratpaşa Belediyesi, Rusya’nın başkenti Moskova’da 1012 Ağustos’ta düzenlenecek Türkiye Festivali’ne katılıyor. Muratpaşa Belediyesi, Moskova’daki Krasnaya Presnya Parkı’nda gerçekleştirilecek olan Türkiye Festivali’nde, Antalya’nın coğrafi tescilli tadı özel taratorlu piyaz ve onun ayrılmaz lezzeti tahinli cevizli kabak tatlısının Rusça tariflerinin yazılı olduğu mutfak önlüklerini ve tarif kartlarını Rus konuklara hediye edecek. Moskova’daki Türkiye Festivali’ne katılacak olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Rusları 1114 Ekim tarihlerinde yapılacak Kaleiçi Old Town Festivali’ne davet edecek.

        Tanıtım maratonu

        Başkan Uysal, UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan tarihi kentleri buluşturan Kaleiçi Old Town Festivalinin tanıtım maratonuna Rusya’dan başladıklarını söyledi. Rusya’nın, 1114 Ekim tarihlerinde 3’üncüsü gerçekleştirilecek Kaleiçi Old Town Festivalinin onur konuğu olduğuna işaret eden Başkan Uysal, “Ülkemizin ve Antalya’mızın tanıtımını yapacağız. Kentimizin coğrafi tescilli tatları özel taratorlu piyaz ve tahinli cevizli kabak tatlısının Rusça tariflerinin yazılı olduğu mutfak önlükleriyle, tarif kartlarını hazırladık. Türkiye Festivali ziyaretçilerini 3. Kaleiçi Old Town Festivalimize davet edeceğiz” dedi.

        Turizm hareketliliğini 12 aya yaymak

        Kaleiçi’nin, Antalya için deniz,kum,güneş üçlüsü dışında önemli bir zenginlik olduğunu ifade eden Başkan Uysal, “Kaleiçi’ni gerek yurtiçi gerekse yurtdışı turizm fuarlarında tanıtmaya çalışıyoruz. Kaleiçi başta olmak üzere değişik cazibe noktalarını bir ürüne dönüştürür ve dünyaya tanıtırsak, turizm hareketliliğini 12 aya yayabiliriz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa