Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Otomobil Federasyonu Başkanlığı’nın 2018 faaliyet programında yer alan Türkiye'nin en büyük Transanatolia Uluslararası Ralli Raid Yarışı'nın 5. Etabı 9 Ağustos Perşembe günü Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Manavgat sınırlarında gerçekleştirilecek.

        4 Ağustos tarihinde İzmir’den başlayarak, Türkiye’nin 16 değişik ilinden geçtikten sonra 11 Ağustos tarihinde yine İzmir’de tamamlanacak olan yarışmanın Antalya etabının güvenlik ve koordinasyon toplantısı Manavgat’ta gerçekleştirildi. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit başkanlığındaki toplantıya Antalya OFROAD ve Motor Sporları Kulübü Derneği Başkanı ve Transanatolia resmi güvenlik sorumlusu Erol Karaöz, Manavgat, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinin Spor Müdürleri, Emniyet ve Jandarma yetkilileri katıldı.

        Toplantıya katılanlara güzergah ve yarışma hakkında sinevizyon eşliğinde bilgilendirme yapılmasının ardından bir açıklama yapan Antalya OFROAD ve Motor Sporları kulübü derneği başkanı ve Transanatolia resmi güvenlik sorumlusu Erol Karaöz, “Türkiye'nin en büyük Transanatolia'sı uluslararası Ralli Raid yarışında 411 Ağustos'ta başlayacağız. Şu an onun hazırlığı için Manavgat Kaymakamlığı'na geldik. Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Manavgat sınırlarından geçecek yarışımız için bilgi verdik. Güzel, kazasız belasız bir yarış olmasını diliyorum. Yarışmacıların yüzde ellisi yabancı, yüzde ellisi Türk olacak. Motosiklet, Ralli aracı ve Raid aracı olmak üzere 3 kategoride yarış düzenleniyor. 45 araç start alacak. İzmir'den başlayıp İzmir'de bitecek. Yarışmacılar Türkiye'nin 16 ilinden geçiyoruz. Dünyada sayılı büyük bir yarış. Bunun ilk örneği Dakar Dünya Rallisi'dir. Ondan sonra bu ilk beşe giren bir yarıştır. Zaten buraya gelen yabancı yarışmacılardan çoğu antrenman için geliyor. Dakar için antrenman ayağı olarak görüyor. Çünkü Türkiye'de öyle bir coğrafya var ki bir gün çöl gibi kumda giderken ertesi gün taşlık kayalık zeminde gidebiliyoruz. Bir günde 34 tane coğrafyayı tadabiliyoruz. O yüzden çok zengin bir memleketimiz var” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa