Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜNLÜ İngiliz gazetesi The Guardian, dünya çapında 9 doğa savunucusu ile röportaj yaptı. İstanbul'daki kent yaşamını bırakıp 14 yıl önce Antalya'nın Kumluca ilçesi Kuzca köyünde doğal yaşamı tercih eden Birhan Erkutlu-Tuğba Günal çifti de röportaj yapılan doğa savunucuları arasında yer aldı. Alakır Nehri üzerindeki hidroelektrik santrallerine (HES) karşı verdikleri mücadeleyle tanınan çift, 'Tehdit Altındaki Doğa Savunucuları' arasında gösterildi.

        İngiliz gazetesi The Guardian'ın bugünkü sayısında, dünya çapında doğa savunucusu 9 aktivistin röportajlarına yer verildi. Antalya'nın Kumluca ilçesi Kuzca kırsalında kendi inşa ettikleri ve 'Yuva' adını verdikleri kerpiç evde yaşamlarını sürdüren, Alakır Nehri üzerindeki HES'lere karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Birhan Erkutlu-Tuğba Günal çiftiyle de röportaj yapıldı. BM Çevre Programı ve Global Witness kurumunun desteği ile gerçekleştirilen 'Tehdit Altındaki Doğa Savunucuları' makale ve fotoğraf projesi kapsamında Birhan ErkutluTuğba Günal çifti, doğa savunucuları arasında gösterildi.

        İstanbul'dan 14 yıl önce gelerek, Beydağları'nda Kuzca kırsalında Alakır Nehri yanında satın aldıkları arsada kerpiç ev inşa eden ve kendi arazilerinde yetiştirdikleriyle geçimlerini sağlayan çiftin röportajında, her şeyden uzaklaşmak istedikleri, ancak şimdi hidroelektrik santrallerinden nehirleri ve ağaçları korumak için mücadele verdiklerinden söz edildi. Tüketici kültür, sosyal medya, internet, hatta elektrikten uzak doğal, huzurlu bir yaşam isterken kaderin başka planları olduğu ve dünya çapında birer doğa savunucusuna dönüştükleri kaydedilen çiftin verdiği mücadele sayesinde, Alakır Vadisi'nde birinci ve ikinci derece doğal sit alanı kararlarıyla toplamda 9.2 milyon metrekare alanın koruma altına alındığı ve bu alandaki iki HES projesinin iptal edilerek milyonlarca canlının kurtarıldığına dikkat çekildi.

        Alakırlı çiftin röportajında, Antalya'nın Finike ilçesinde mermer ocaklarına karşı verdikleriyle mücadeleyle tanınan Ali-Aysin Büyüknohutçu çiftinin geçen yıl mayıs ayında dağ evlerinde cinayete kurban gitmelerine de yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa