Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya’nın Manavgat ilçesinde 5 yıldızlı otellerin arasından denize dökülen IlıcaKumköy Deresi, suyunun kirliliği ve çevreye saçtığı

        pis kokular nedeniyle bölge turizmi için tehdit oluşturuyor.

        Manavgat’ın Kalemler Yerköprü mevkiinden çıkan Evrenköy ve Yeniköy arasından geçerek EvrensekiKumköy sınırından denize dökülen Kumköy Deresi, siyaha dönüşmüş rengi ve etrafa saçtığı kokuyla denize giren turistleri rahatsız ediyor. Derenin 34 gündür bu şekilde aktığını belirten çevredeki vatandaşlar, yetkililerin zaman zaman gelip sudan numune aldığını, ne var ki bu duruma kesin çözüm bulanamadığını dile getirdiler.

        Derenin geçtiği bölgede hayvan çiftliklerinin bulunduğunu, deredeki pisliğin ve kokunun da bu çiftliklerden bırakıldığını iddia eden vatandaşlar “bu duruma en kısa sürede önlem alınmazsa turizm ve insan sağlığı açısından hoş olmayan şeyler yaşanacaktır” şeklinde konuştular.

        Gerek Kumköy deresinde gerekse denize döküldüğü bölgede yüzen insanların olması, tehlikenin boyutunu tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor. Özellikle küçük yaştaki çocukların derenin döküldüğü bölgede kıyıda suya girmeleri çocuklar açısından tehlike oluşturuyor.

        Balık tutmak için sürekli Kumköy Deresi’ne geldiğini belirten vatandaşlar, derede günde 45 kilodan fazla balık tutarken, dün ve bugün bir tane bile balık tutamadıklarını, sabah geldiklerinde balık ve yengeç ölülerini kıyıya vurmuş halde bulduklarını dile getirdiler.

        Geçmiş yıllarda bölgede benzeri sorunlar yaşanmış, bir çok turist denizden sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa