Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manavgat Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerinin anlatıldığı Rölyefli Atatürk anıtı yaptırarak, Side'ye yerleştirdi.

        Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vatandaşlardan gelen mevcut Atatürk heykelinin yenilenmesi konusundaki isteğe yanıt vererek, ünlü bir heykeltıraşa çok özel bir Atatürk heykeli yaptırarak Side’ye yerleştirdi. Ankaralı heykeltıraş Arslan Başpınar tarafından yapılan rölyefli Atatürk anıtı, Manavgat Belediyesi ekipleri tarafın büyük bir titizlikle Side Limanı’na yerleştirildi. 2 metre 35 cm (235 cm) yüksekliğindeki Atatürk heykelinin, altta bulunan 130 cm yüksekliğindeki rölyefi görenlerin beğenisini kazandı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişi ve Atatürk devrimleriyle elde edilen kazanımların konu edildiği Rölyefli Atatürk Heykeli, turistlerin de ilgisini çekti. Rölyefin ön ve arka yüzlerinde Atatürk’ün çınar ağacı altında kara tahta başında öğrencilere ders anlatması, çiftçi, öğretmen, öğrenci, asker gibi figürler yer aldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antik Side Kentsel Tasarım çalışmalarından sonra, Side Limanı’nın bambaşka güzel bir görünüme büründüğünü, buradaki tek eksiğin bir Atatürk anıtı olduğunu, yapılan çalışmayla bu eksiğin giderildiğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bizim her çalışmamızda, yol gösterici ışık kaynağımız olmuştur. Side’mizin en güzel yerine Atatürk anıtımızı yerleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz. Tüm Manavgat halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa