Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Şubesi tarafından, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması protesto edildi.

        İsveç'in başkenti Stokholm'de Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından İsveç'e yönelik protestolar devam ediyor.

        Manavgat Cumhuriyet Meydanında ellerinde dövizlerle toplanan Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Şubesi üyeleri, İsveç’te Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etti. Kur'an-ı Kerim okunup dua edilen eyleme katılan vatandaşlar tekbir getirip, slogan attı.

        Grup adına basın açıklaması yapan AGD Manavgat Şube Başkanı Ahmet Ali Gök, İslam'ın tüm insanlığın saadet ve selameti için insanlara hitap ettiğini belirterek, Kur'an yakma provokasyonunun insanlığın huzurunu ve bir arada yaşama kültürünü hedef aldığını ifade etti.

        Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve buna izin verenleri kınadıklarını bildiren Gök, "Batı dünyası İslamofobi gibi karanlık projelerle, cahiliye zihniyetiyle, umarsız tutumlarıyla İslam’ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır. Buradan haykırıyoruz; Allah'ın nurunu söndüremezler. Anadolu Gençlik Derneği olarak, tüm Müslüman kardeşlerimizi, Müslüman liderleri, sivil toplum kuruluşlarını bu izzetli ve vakur duruşa davet ediyoruz. Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa