Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bütün Müslüman ülke ve toplulukların Türkiye'den beklentileri olduğunu belirterek, millete, devlete ve insanlığa gece gündüz daha iyi hizmet edebilmenin gayretinde olduklarını belirtti.

        Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Antalya'da düzenlenen "Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Birimleri İstişare Toplantısı" Erbaş'ın katılımıyla başladı. Üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 faaliyetleri değerlendirilecek ve 2023'e dair planlamalar yapılacak.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Erbaş, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

        Her yıl yapılan istişare toplantılarında, geçen bir yıldaki çalışmaları ve mevcut durumu değerlendirdiklerini, gelecek planlarını ele aldıklarını ifade eden Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının önemini vurguladı.

        Başkanlığın, konumu, potansiyeli ve hizmetleri açısından ülkenin en önemli kurumlarından birisi olduğunu kaydeden Erbaş, şunları ifade etti:

        "Diyanet İşleri Başkanlığı, aynı zamanda dünyanın pek çok bölgesine hizmet götüren evrensel bir teşkilattır. Hepimiz daha açık ve net şekilde görüyoruz ki ülkemizin ve milletimizin yanında, bütün Müslüman ülke ve toplulukların da bizden beklentileri var. İşimiz vaktimizden daha çok ve hiçbir sorumluluğumuzu erteleme lüksümüz yok. Allah'a kulluk vazifemizi yerine getirme, milletimize ve insanlığa hizmet etme konusunda en önemli hususun ve en büyük imkanın samimiyet olduğunu düşünüyorum. Vaktimizi, enerjimizi, yapmamız gerekenlere ve hizmetlerimizin daha verimli hale gelmesine harcamak mecburiyetindeyiz. Daha iyisini nasıl yapabiliriz, milletimize, devletimize, insanlığa daha iyi hizmeti nasıl yapabiliriz, gece gündüz bunun gayreti içerisinde olmak zorundayız."

        - "Daha iyi hizmet üretmenin yollarını arayacağız"

        Erbaş, ihlasla samimiyetle aşkla ve heyecanla çalışılması gerektiğini vurgulayarak, ekip olarak hedefleri sahiplenmek, çalışmayı heyecana dönüştürmek, hizmette verimliliği artırmak gibi hususlarda kurum içi, birim içi, daire içi iletişimin önemli bir etkisi olduğunu kaydetti.

        İdarecilerden, "Hizmetlerin daha iyisi ve güzeli nasıl olabilir?" sorusunu zihinlerinde daima canlı tutmalarını isteyen Erbaş, şöyle devam etti:

        "Ülkemizin ve insanlığın ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu bir süreçte daha çok çalışmaktan başka gündemimiz olamaz. Bunun için toplantı boyunca daha iyi hizmet üretmenin yollarını arayacağız. Büyük bir aile olarak içinden geçtiğimiz süreçleri gözeterek milletimizin iyiliği ve yürüttüğümüz hizmet adına kendimizi konuşacağız. Bugün yükümüz daha ağır, sorumluluklarımız daha büyüktür. Yüce Mevla yar, yardımcımız olsun. Cenabıhak, hayırlı istişarelerle faydalı hizmetler yapmaya toplantımızı vesile kılsın."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa