Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Antalya'da 40 bin dekar alanda pamuk üretimi var. Ülkede üretilen pamuğun yaklaşık yüzde 2'si Antalya’da üretiliyor." dedi.

        Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ni (ANTBİRLİK) ziyaret eden Vali Yazıcı, Serik ilçesinde pamuk hasadına katıldı.

        Karıncalı Mahallesi'nde çiftçilerle bir araya gelen Yazıcı, pamuk toplama makinesini kullandı.

        Vali Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, ANTBİRLİK'e ait pamuk toplama makinesi ile eskiye oranla daha hızlı hasat yapıldığını söyledi.

        Eskiden hasadın elle yapıldığını, uzun zaman aldığını ve zahmetli olduğunu ifade eden Yazıcı, "İlimizde yaklaşık 40 bin dekar alanda pamuk üretimi var. Ülkede üretilen pamuğun yaklaşık yüzde 2'si Antalya'da üretiliyor. Bu makine ile 40 bin dekarlık alanın tamamında yaklaşık 1 ayda hasadı tamamlayacağız. Bizde bugün bu tarlada hasada eşlik etmek için buradayız."

        Vali Yazıcı'ya Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Serik İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, Serik Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa