Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 1-7 Ekim tarihlerinde kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

        Yalçınkaya, Türkiye Diyanet Vakfı Kültür Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın konusunun "Peygamberimiz, cami ve irşat" olacağını söyledi.

        Hafta boyunca birçok konuyu ele alıp halkta farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Yalçınkaya, "Camiler tüm müminleri bir araya getiren, mihrabıyla mabet olduğunu hatırlatan, minberiyle bir toplum ve devlet olduğunu hatırlatan, kürsüsüyle bir okul olduğunu hatırlatan mekanlardır." dedi.

        Yalçınkaya, 1-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek programlarla ilgili şunları kaydetti:

        "30 Eylül'de Muratpaşa Camisi avlusunda, Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışını gerçekleştireceğiz. Daha sonra hep birlikte cuma namazına gideceğiz. 2 Ekim'de de sabah namazı buluşmalarımızı Yivliminare Camisi'nde başlatacağız. Hafta boyunca engellilere yönelik faaliyetler, kabir ziyaretleri, hatim, konferans ve radyo programları yapılacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa