Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi tarafından Aksu ilçesinde 1100 dekarlık alanda Tarım Teknokenti oluşturulacak.

        Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yaptığı açıklamada, Antalya'nın Türkiye'nin en önemli tarım şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

        Kentin bu kimliğine önemli katkı sağlayacak bir proje hazırladıklarını ifade eden Özkan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın desteği ile Tarım Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi'ni hayata geçirmek için harekete geçtiklerini bildirdi.

        Antalya'nın tarım potansiyelini daha iyi değerlendireceklerini aktaran Özkan, şunları kaydetti:

        "1100 dekarlık alanda oluşturacağımız teknokent, Türkiye'de ve dünyada tarım teknolojisi açısından önde gelen merkezlerden biri olacak. Tarım Teknokenti, şirketlerin, araştırma kurumlarının, endüstri derneklerinin ve diğer kurum kuruluşlarının bir arada çalışmasına imkan sağlayarak tarım ve tarım teknolojileri sektörüne yönelik bir ekosistem oluşturacak. Daha çevreci, yüksek verimli ürünler ve yöntemlerin oluşturulmasına katkı sağlayacak."

        Özkan, Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz'a da destekleri için teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa