Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren köpük fabrikasında yangın çıktı.

        Alınan bilgiye göre, Antalya OSB 3. kısımda poliüretan köpük üreten fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bahçede stoklanmış köpüklerin de tutuşması sonucu yükselen duman ve alevler paniğe neden oldu.

        Fabrika işçileri ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, fabrikaya ait diğer binaya da sıçradı. Alevlerin sıçradığı binadaki LPG tanklarının bulunduğu alanda patlama sesleri duyuldu.

        Dumandan etkilenen bir işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Yangına müdahalede bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine çevre ilçelerden de takviye gönderildi.

        - "Şu ana kadar bize yansıyan bir can kaybı yok"

        Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının, OSB'de meydana gelen en büyük yangınlardan biri olduğunu söyledi.

        Yangının, kartonpiyer ve dekorasyon malzemelerinin üretildiği önemli fabrikalardan birinde çıktığını belirten Bahar, "Yangın 19 bin metrekarelik kapalı bir alanda gerçekleşiyor, bir yere sıçramasın diye uğraşıyoruz." dedi.

        Alevlere ilk önce OSB ekiplerince, ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçe belediyeleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince müdahale edildiğini dile getiren Bahar, "Yangının çıkış sebebi henüz belli değil. Şu ana kadar bize yansıyan bir can kaybı yok." ifadelerini kullandı.

        Bahar, fabrikadaki alevlerin kısa sürede kontrol altına alınması temennisinde bulundu.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa da yangına bir uçak, 2 helikopter ve yaklaşık 40 araçla müdahale ettiklerini belirterek, "Alevler geniş bir alana yayılmış durumda. En kısa zamanda kontrol altına almak için çabalıyoruz. Tek derdimiz bir an önce yangını kontrol altına almak." diye konuştu.

        Kısa, gelen bilgilere göre fabrikada mahsur kalan kimsenin olmadığını söyledi.

        Bu arada, fabrika sahipleri ve çalışanları gözyaşlarını tutamadı.

        Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa