Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Geleneksel Folklorik Deve Gösterileri'nde develer güreşirken, kural ihlali yapıldığını savunan deve sahipleri kavga etti. Deve sahiplerinin kavgasını polis ayırdı.

        Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği ile Kumluca Belediyesi tarafından Geleneksel Folklorik Deve Gösterileri yapıldı. Kumluca Karatepe Stadı'nda düzenlenen güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinden yaklaşık 120 güreş devesi katıldı. Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Gemici, "Çok güzel güreşlerimiz oldu. Develeri ayırmakta zorluk çektik. Hem develerimiz hem de Kumluca halkı güreşleri özlemiş" dedi.

        Güreşlerde kaymakamlık kupasında Kumluca'dan 'Eşi Yok' ve Buharkent'ten 'Emir Efe' adlı develer güreşti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kupası Güreşi'nde ise Kumluca'dan 'Arslan Bey', Buharkent'ten 'Miraybey' adlı develer güreşti. Kumluca Belediyesi Kupası'nda ise Kumluca'dan 'Salih Bey', Kuşadası'ndan 'Dervişoğlu' adlı develer mücadele etti. Deveciler Derneği Kupası'nda Kumluca'dan 'Çılgın Boran' ve İncirliovadan 'Lirika 2' adlı develer güreş tuttu. Güreşlere katılan deve sahiplerine kupa ve halı verildi.

        Güreşler sürerken 2 deve sahibi kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle tartıştı. Birbirini yumruklayan deve sahipleri ile beraberindekiler arasında arbede yaşandı. Kavgayı, statta önlem amacıyla bulunan polisler ayırdı. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Antalya / Kumluca Ramazan SARIKAYALI

        2023-01-22 18:44:12

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa