Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga YILDIRIM / ANTALYA,(DHA) Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, kentte kamp yapan takım sayısını 2 binli rakamlardan 3 binlere çıkarıp, 2023'ün spor turizminde rekorların kırıldığı bir yıl olmasını hedeflediklerini söyledi.

        Yavuz Gürhan, Antalya için 2022 yılının spor turizminde son derece verimli geçtiğini anlattı. Kentte gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası organizasyonlarla turizme katkı sağlandığını vurgulayan Gürhan, "150 uluslararası, 250 civarında ulusal düzeyde farklı kategoride organizasyon düzenlendi. Dünya Kupası sürecinde milli takımların yoğun kamp dönemini geçirdik. Futbol kamp dönemi lig takımlarının da farklı devre arası takvimine göre mayıs ayına kadar devam edecek. Yazın turizmin başkenti olarak adlandırılan kentimizi, kışın da sporun başkentine dönüştürmek için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

        "DÜNYANIN EN MODERN VE KALİTELİ TESİSLERİ"

        Kaliteli tesislerde spor takımlarına ev sahipliği yapıldığını vurgulayan Gürhan, Avrupa'nın en kaliteli, modern tesislerinin Antalya'da yer aldığını anlattı. Antalya'nın iklim şartlarının yanı sıra dünyanın en modern ve kaliteli tesisleriyle spor turizmine katkı sağladığını dile getiren Gürhan, kentteki tesislerde sporculara en iyi hizmetin verildiğini belirtti.

        "TURİZMİN OLDUĞU GİBİ SPORUN DA BAŞKENTİNE DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

        Antalya'nın önemli takımların kamp merkezine dönüştüğünü anlatan Gürhan, "2022 yılında kanodan yüzmeye, golften futbola farklı branşlarda 2 bin 500 kamp geçirdik. Dünyada spor turizminde tercih edilen ilk ülkeyiz. Antalya'yı turizmin olduğu gibi sporun da başkentine dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2023 yılı hedefimiz 2022 yılının ilerisinde daha fazla takıma ev sahipliği yapmak, 3 binli rakamlara ulaşmak" dedi. (DHA)

        GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

        Maraton koşanlardan görüntü

        Antrenman yapan futbol takımının görüntüsü

        Otellerin drone görüntüsü

        Bisiklet yarışından görüntü

        Okçuluk görüntüsü

        Golf oynayanlardan görüntü

        Motodrag yarışından görüntü

        Yavuz Gürhan'ın açıklamaları

        DHA-Spor Türkiye-Antalya Tolga YILDIRIM

        2023-01-10 10:47:00

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa