Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Semih ERSÖZLER/ ANTALYA, (DHA)ANTALYA'nın tarihi Kaleiçi semtini çevreleyen surlar, bakımsızlık nedeniyle yeşerdi. Yüzlerce yıldır ayakta duran surların üstlerinde ve yanlarında otlar ve farklı bitkiler oluştu.

        Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapılan Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtini her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist, ziyaret ediyor. Tarihi evlerin ve kalıntıların arasında yer alan semti ise büyük bölümü 1930'lu yıllarda yıkılmış ancak bir kısmı hala ayakta kalan surlar çevreliyor. Surların zaman zaman restorasyonu ve temizliği yapılıyor.

        Kaleiçi'nin ana giriş kapısı olarak bilinen Kale Kapısı'ndaki kentin simgeleri haline gelen, Selçuklu döneminde yapılan Yivli Minare ve geçen günlerde yıllar önce fırtına nedeniyle yıkılan kubbesi yerine konulan tarihi Saat Kulesi'nin yanındaki surlar ise bakımsızlık nedeniyle adeta yeşerdi.

        Her gün binlerce kişinin önünden geçtiği surların üstünde ve yanlarında otlar ile farklı bitkiler oluştu. Yüzyıllardır ayakta duran surların, bakımsızlık nedeniyle atıl kalması dikkat çekti. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Antalya Semih ERSÖZLER

        2022-11-26 09:53:58

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa