Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 15 Kasım itibarıyla Antalya'ya hava yolu ile gelen yabancı turist sayısının 13 milyon 3 bin 263'e yükseldiğini açıkladı.

        Dünyanın önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'da 2020 ve 2021 yıllarında pandemi nedeniyle yaşanan düşüş, bu yıl itibarıyla sona erdi; ivme yeniden 2 yıl öncesine döndü. Bu yıl ekim ayı sonu itibarıyla kente hava yoluyla gelen yabancı turist sayısı, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 48 artış kaydederek, 12 milyon 743 bin 295 oldu.

        VALİ YAZICI DUYURDU

        Havaların da sıcak devam ettiği kentte, 15 Kasım itibarıyla 13 milyon barajı da aşıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizm sektörü için sevindirici olan haberi sosyal medya hesabın şu sözlerle duyurdu:

        "Kültürün başkenti, sporun başkenti, sanatın başkenti, tarımın başkenti, turizmin başkenti, ülkemizin misafir odası Antalya'mıza 15 Kasım itibarıyla hava yoluyla gelen turist sayısı 13 milyon 3 bin 263 oldu."

        EN İYİ İKİNCİ YIL 2022

        Turizm sektörü temsilcilerinin beklentilerine göre, Antalya'ya hava yoluyla gelen yabancı turist sayısının yıl sonunda 14 milyonu bulması bekleniyor. 15,5 milyon yabancı turist sayısıyla 2019 yılının en iyi yıl olduğu kentte, 2022 yılı; 15 Kasım itibarıyla 13 milyon yabancı turist sayısıyla 2019'dan sonraki en iyi ikinci yıl olarak şimdiden kayıtlara geçti. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Antalya Mehmet ÇINAR

        2022-11-17 13:42:10

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa