Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin giydiği geleneksel yelek, artık Hindistanlı erkeklerin gardırobunu süsleyecek.

        Hindistan basınında yer alan haberlere göre, Modi bugün parlamentoda giydiği geri dönüştürülmüş plastikten yapılan yeleğiyle sürdürülebilirlik mesajı verdi.

        Hint Petrol Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Shrikant Madhav Vaidya, Başbakan Modi'nin bu tercihiyle plastik şişe atıklarının geri dönüştürülmesiyle ilgili önemli bir mesaj verdiğini belirtti.

        Yeleğin, tüketimin nasıl azaltılacağının bir örneği olduğunu kaydeden Vaidya, Modi'nin böylelikle geri dönüşümü yeni bir seviyeye taşıyacağını söyledi.

        Geri dönüşüm mesajının her eve ulaşmasını istediklerine dikkati çeken Vaidya, Modi'nin giydiği yeleğin 3 ay içinde bazı büyük kentlerde satışa çıkacağını ifade etti.

        Başbakan Modi, bugün parlamentoya gök mavisi rengindeki geleneksel yeleği ile gelmişti.

        Hindistan, Temmuz 2022'de tek kullanımlık plastiği yasaklamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa