Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle alınan olağanüstü hal (OHAL) kararına ilişkin, "Geç alınmış, ancak olumlu bir karardır." ifadesini kullandı.

        Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, afet bölgesinde yaraların hızla sarılması için acilen alınması gereken tedbirler olduğunu belirtti.

        Komşu il valileri yerine, merkez valilerinden daha fazlasının bölgede görevlendirilmesinin daha doğru olacağını aktaran Erbakan, Türkiye'de kayıtlı tüm karavanların geçici barınma ihtiyacını karşılamak üzere bölgeye sevkinin de son derece önem arz ettiğini dile getirdi.

        Güvenlik kuvvetlerinin muhtemel yağma, hırsızlık gibi durumları kontrol ve genel asayişi sağlamak üzere daha geniş şekilde görev alması gerektiğini vurgulayan Erbakan, çevre illerdeki otellerin işletmesinin OHAL kapsamında valiliklerin emrine tahsis edilmesi, geçici barınma ihtiyacının giderilmesi hususunda kullanıma sokulması gerektiğini bildirdi.

        - "Sorumluluğu bulunanlar adalet önünde hesap vermeli"

        Erbakan, 10 ili etkileyen depremler nedeniyle alınan OHAL kararına ilişkin, "Afet bölgesinin OHAL bölgesi olarak ilan edilmesi geç alınmış, ancak olumlu bir karardır." ifadesini kullandı.

        Partisinin teşkilatının depremin yaralarını sarmaya yönelik çalışmaları olduğunu aktaran Erbakan, felaketin Türkiye'yi deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle bir kez daha yüzleştirdiğini, ülkede yapılaşmaya izin verilecek bölgelerin deprem riski açısından uygunluğuna özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

        Erbakan, depremde yıkılan binalar incelenerek sorumluluğu bulunanların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa