Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SYDNEY (AA) - Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Avustralya'da 2. Dünya Savaşı'nda Japon güçlerinin bombaladığı Darwin kentinde savaş anıtına çelenk bıraktı.

        Avustralya'yı ziyaret eden Abe, ev sahibi mevkidaşı Scott Morrison ile ülkenin kuzeyindeki Darwin'e giderek kenti ziyaret eden ilk Japonya başbakanı oldu.

        Darwin'deki savaş anıtına çelenk bırakan Abe, yaptığı konuşmada, Hint ve Pasifik okyanuslarını bağlayan Darwin'in, Hint Pasifiği'nin tamamının refahı ve istikrarı için önemli bir yer olduğunu belirterek, Morrison ile bu şehirde iki ülke arasında stratejik ortaklığı derinleştirmeye bağlılıklarını teyit ettiklerini söyledi.

        Abe, Japonya ve Avustralya'nın Güneydoğu Asya'da ve Pasifik'teki ada ülkelerinde deniz güvenliği projelerine yardım etmek için iş birliği yapma konusunda uzlaştığını da sözlerine ekledi.

        Avustralya Başbakanı Morrison da Abe'nin ziyaretinin önemine işaret ederek, iki ülkenin Güney Çin Denizi'ndeki ihtilafların çözülmesinden uluslararası hukuk çerçevesinde bir arada hareket edeceklerini ve bölgede gerilimi artırabilecek herhangi bir eyleme güçlü şekilde karşı çıktıklarını dile getirdi.

        Abe ve Morrison'un daha fazla ortak tatbikat dahil savunma ilişkilerinin arttırılmasına yönelik anlaşmayı gelecek yıl başında sonuçlandırmayı ümit ettiği, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına bağlılıklarını yineledikleri de belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa