Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Anadolu Efes’ten İTÜ Çekirdek ile girişimciye destek - Girişimcilik Haberleri

        Anadolu Efes, 2018 yılında İTÜ ARI Teknokent ile işbirliği çerçevesinde, Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek bünyesinde perakende sektöründe IoT teknolojileri alanında proje geliştiren girişimcileri destekleyecek.

        İTÜ Çekirdek’e başvurarak seçilen girişimciler önkuluçka aşamasında Anadolu Efes çalışanlarından oluşan mentorlardan, sahip olduğu uzmanlık alanına göre destek alacak ve İTÜ Çekirdek’in açık ofis, eğitim, network gibi imkanlarından yararlanabilecek. Ön kuluçka aşamasını başarıyla bitiren girişimler ise Kasım ayında 7.’si düzenlenecek, finansman ve kuluçka desteğine ulaşmak için yarışılan “Big Bang” etkinliğinde “Anadolu Efes Özel Ödülü”nü almaya hak kazanacak. Anadolu Efes seçilen girişimlerin ticari bir ürüne dönüştürebilmesi için Big Bang etkinliğinde toplam 100 bin TL ödül dağıtacak.

        Sektörde bugüne kadar sayısız ilklere imza attıklarını belirten Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş, “Gençlere ve geleceğe inanan şirket olarak girişimcilik ekosistemini önemsiyoruz. Sektörün gelişimi için yeni iş fikirlerinin başarılı bir şekilde hayata geçmesi çok kıymetli. Akıllı bira musluğu üzerine çalışan, 2016 senesinde operasyonlarını Silikon Vadisi’ne taşıyan yerli girişim Pubinno ile fikir aşamasından bu yana birlikte çalışıyoruz. İTÜ Çekirdek’in paydaşlarından biri olarak tüm yıl boyunca girişimcilerle çok yakından çalışacak ve onlara destek olacağız” dedi.

        REKLAM

        UBI endeksine göre Avrupa’nın en iyi 2’nci ve dünyanın en iyi 3’üncü kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek’in kurumsal paydaşlarıyla daha da güçlendiğine değinen İTÜ ARI Teknokent CEO’u Kenan Çolpan, “Sektörlerinin inovasyon potansiyelini yepyeni girişimlerle daha da ileriye taşımak isteyen tüm kurumsal firmaları destekçilerimiz arasına katılmaya davet ediyoruz. İTÜ Çekirdek’e bu yıl yapılan binlerce başvuru, gerekli destek ve ortamla buluştuğunda ilgi duyan tüm sektörleri inovasyon ile dönüştürme potansiyeli taşıyor. Yürüttüğü yenilikçi projeleriyle sektöre değer katan Anadolu Efes ile IoT girişimcilerine değer katacağımıza inanıyoruz” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa