Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Amasya iftar vakti 2018! Amasya'da ilk iftar saat kaçta yapılacak? İşte Amasya imsakiyesi

        2018 Ramazan ayı 16 Mayıs iitbariyle başladı. Amasya ilk sahuru yaptıktan sonra ilk iftara hazırlanmaya başladı. Amasya'da iftar saat kaçta, oruç saat kaçta açılacak? Diyanet'in Ramazan imsakiyesine göre işte Amasya iftar vakti.

        AMASYA İFTAR VAKTİ 2018

        11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ilk iftarı idrak edilecek.Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Amasya'da iftar vakti19:54olarak yer almakta. Amasya'da saat19:54’deokunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilkiftarı yapılacak.

        REKLAM

        AMASYAİMSAK VAKTİ 17 MAYIS 2018

        Amasya yarın gece 2. sahura kalkacak. 17 Mayıs 2018Amasya sahur vakti03:25olarakDiyanet’in resmi internet sitesinde yer almakta. Amasya'd03:25itibariyle 2. oruç tutulmaya başlanacak.

        Ramazan fener alayıyla karşılandı - AMASYA

        Amasya Belediyesince düzenlenen ramazan ayı etkinlikleri, fener alayıyla başladı.İstasyon Köprüsü'nden başlayan ve Yavuz Sultan Selim Meydanı'na kadar yapılan fener alayı yürüyüşüne, Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Özdemir, yaptığı konuşmada, her yıl ramazanı coşku ile karşıladıkları ancak bu yıl İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamından dolayı buruk bir karşılama olduğunu söyledi.

        Ramazanda dayanışma ve yardımlaşmanın doruğa çıktığını ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:"Ramazan geleneklerini gelecek nesillere aktarmak için ramazan ayı boyunca etkinlikler düzenliyoruz. Ramazan gelenekleri Amasya'ya yakışıyor, İnşallah bu geleneğimiz devam edecek. Ramazan, Amasya'da eski gelenekleri hatırlatarak geçecek. Fener alayımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. 1 ay boyunca gündüzleri oruçlarımızı tutup akşamları teravih namazımızı kılacağız. Namazın ardından Şehzadeler Gezi Yolu'nda çok çeşitli etkinliklerimiz olacak, hepinizi bekliyoruz."İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu'nun yaptığı duanın ardından "Hoşgeldin ya Şehr-i Ramazan" yazılı ateş, protokol üyeleri tarafından yakıldı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa