Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OLİMPİYAT, Dünya ve Avrupa Şampiyonu eski Milli Güreşçi Mahmut Demir, yurt dışı seyahatleri ve oğlunun yabancı dil kursu için ayırdığı 9 bin 200 doları, ABD'ye tepki için Türk Lirası'na çevirdi.

        Amasya'da yaşayan Olimpilat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu eski Milli Güreşçi Mahmut Demir, Türkiye'ye yönelik yaptırımları nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi. Demir, yurt dışı seyahatleri ve oğlunun yabancı dil kursu için bir kenara ayırdığı 9 bin 200 doları bugün bankaya giderek Türk Lirası'na çevirdi. Demir, hedef alınanın şahıslar değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu belirterek şöyle dedi:

        "Hal böyle iken bu milletin bir ferdi, sporcusu, şampiyonu olarak bütün bunlara sessiz kalmamız, oynanan oyunu seyirci gibi kenardan izlememiz mümkün değildir. Bu sebeple ilk olarak oğlumun dil kursu için yurt dışına yapacağı seyahati iptal ettim. Sağ olsun o da hiç itiraz etmedi. Oğlum bana 'Bırak benim İngilizcem kırık dökük kalsın, yeter ki Türk Devleti´nin ve Türk Milleti´nin onurunu kırmaya çalışanlar bunun öyle kolay olmadığını anlasın' dedi. 24 yaşındaki oğlumdan bu sözleri duyunca ülkem ve milletim adına bir kez daha şevkle, umutla doldum. Bu vesileyle, milletimi bu saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde, topyekûn durmaya davet ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa