Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA'dan 19 Mayıs'ta 'El ele elden ele, ilden ile 81 ilde' sloganı ile başlayan bisiklet turu kapsamında, Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği üyeleri, taşıdıkları Türk bayrağını Amasya'ya ulaştırdı. Tokat ekibinden alınan Türk bayrağının Çorum'a götürüleceği belirtildi.

        Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği işbirliğiyle 'El ele elden ele, ilden ile 81 ilde' sloganıyla geçen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda başlatılan bisiklet turu kapsamında, kadın bisikletçilerin taşıdığı Türk bayrağı, Tokat ekibinden alınarak Amasya ekibine teslim edildi. Kentlerdeki diğer bisiklet sporcularının da katıldığı turda, bugüne kadar 54 kente Türk bayrağı ulaşmış oldu. Türk bayrağının 81 kente ulaştırıldıktan sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Muğla'ya götürüleceği belirtildi.

        Amasya bisiklet grubu lideri Meral Aliz, "Türk bayrağımızı bugün Tokat´tan teslim aldık. Çorum'a teslim etmek üzere yola çıkıyoruz. Mutluyuz. Bizleri bugüne hazırlayan, bize destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Amasya Valiliği'ne, Merzifon Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. En önemlisi de bize bugünleri yaşatan Mustafa Kemal Atatürk'e minnetimizi sunuyoruz" dedi.  

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa