Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Alman mahkemesi Tesla'nın Berlin'deki fabrikasını durdurdu

        Alman yargısı, Tesla'nın Berlin'de kuracağı yeni fabrika için yaptığı hazırlıkların geçici olarak durdurulması kararını aldı.

        Mahkeme, fabrika inşaatı için yüzlerce ağacın kesilmesine itiraz eden çevreci grupların itirazlarının değerlendirilmesi için çalışmaların durdurulmasına karar verdi.

        Tesla'nın sahibi Elon Musk, Kasım ayında Berlin'de Gigafactory isimli bir fabrika kurulacağını duyurmuştu. Fabrikanın kurulması için 91 hektarlık alandaki ağaçların kesilmesi çevreci grupların tepkisini çekmişti. Çevreci gruplar ormanlık bir alana kurulacak fabrikanın bölgedeki doğal yaşamı ve su kaynaklarını tehdit edeceğini savunmuştu.

        REKLAM

        Mahkeme kararında ağaç kesme işlemlerinin, mahkemenin son kararını vermesinde daha önce tamamlanabileceği ve bu nedenle durdurma kararının verildiği vurgulandı.

        Hristiyan Demokratlar ve Hür Demokrat Parti, Gigafactory'e yönelik hukuk savaşının uzun vadede Almanya'nın sanayi yatırımları konusundaki imajına zarar verebileceğini savundu.

        Tesla, Berlin'in dışındaki ormanlık alanda, toplam 300 hektarlık bir bölgeye Avrupa'daki ilk araba ve batarya fabrikasını kurmayı planlıyor. Ancak bu konuda Alman resmi makamlarından tüm onaylar henüz alınabilmiş değil. Buna karşın Alman hükümeti, 'riskleri şirkete ait olmak üzere' Tesla'nın hazırlıklara başlamasına onay vermişti.

        Halihazırda Tesla'ya ait ABD'de iki Çin'de ise bir Gigafactory bulunuyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa