Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılmasının ardından açıklamada bulunan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Ayasofya’nın cami olarak hizmete açılması egemen ve güçlü Türkiye’nin haykırışı, Mescidi Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir” dedi.

        İl Başkanı Altınsoy, “Mübarek Cuma gününde 86 yıllık hasretimiz, İstanbul’umuzun kılıç hakkı, fethin sembolü Ayasofya’mızın tekrar ibadete açılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Nice tarihi camilerimiz gibi Ayasofyai Kebir Camii Şerifi de ata yadigarı miraslarımızdan en nadidesi ve en kıymetlisi, 1934 yılında bakanlar kurulu tarafından alınan karar ile müzeye çevrilmiştir. Bu karar tarihimize, zaferlerimize, Müslümanların kalbinde ise en büyük yaradır. Ayasofya ne sadece alelade bir cami, ne de benzerleri gibi tarihi bir yapıdır. Ayasofya Peygamber Efendimizin müjdelediği fethin sembolü, Fatih Sultan Mehmet Han’ın kılıç hakkı ve tekrar ibadete açılması bile Müslüman düşmanlarını ayağa kaldıracak kadar önemli bir mirastır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi 'Ayasofya’nın dirilişi, Mescidi Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir.' Ayasofya’mızın tekrar ibadete açılışının sevincini yaşatan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vesile olanlardan Cenabı Allah razı olsun. Biz Müslümanlara Ayasofya’mıza abdest ile yeniden ayak basmamızı nasip eden Yüce Rabbimize şükürler olsun” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa