Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'de kimler 3 dönemlik?

        Türkiye 31 Mart 2019’da sandık başına gidip yerel yönetimleri seçecek. Seçimlere hızla yaklaşırken bugün ittifaklar ve adaylarla ilgili hareketli bir gün yaşanıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP ile ittifak konusunda ve 3 dönem belediye başkanlığı yapanlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

        Turan, “MHP ile ittifak konusunda henüz bir formül geliştirilemedi, MHP'nin İstanbul'dan aday çıkarmaması ittifak değil iyi niyet. Benzer bir iyi niyet gösterisi bizim partimiz tarafından olur mu, önümüzdeki günlerde netleşir. Üç dönem belediye başkanlığı yapanlar, aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı...” dedi.

        REKLAM

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan

        KİMLER 3 DÖNEMDİR BAŞKAN?

        Bülent Turan’ın bu açıklamalarının ardından da gözler, 3 dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan AK Partili isimlere çevrildi. Peki İstanbul’da hangi belediye başkanları 3 dönemi doldurdu? Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek 3 dönemlerini tamamladı.

        REKLAM

        Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can

        Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın

        İNÖNÜ DE SARIGÜL DE ADAY ADAYI

        Öte yandan bugün CHP’nin İstanbul ilçe belediye başkanlıkları için de sıcak gelişmeler yaşandı. Maltepe, Sarıyer, Kadıköy, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy gibi ilçelerin mevcut başkanları aday adaylığı için başvuruda bulundu. Şişli için hem mevcut belediye başkanı Hayri İnönü hem de eski başkanı Mustafa Sarıgül aday adaylığı için başvurdu. Beşiktaş için de bir önceki dönem milletvekili olan Gülay Yedekçi aday adaylığı için başvurdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa