Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı Valiliği tarafından, Ahmedi Hani’nin isminin ve maneviyatının yeni nesil ile buluşmasını sağlamak amacıyla, geçen yıl başlatılan festivalin ikincisi bu yıl 2930 Eylül'de gerçekleştirilecek.

        Festival hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Ağrı Valisi Süleyman Elban, amaçlarının Ahmedi Hani’nin maneviyatının gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Vali Elban, “Valiliğimizce büyük islam âlimi, mutasavvıf ve edip bir dâhi olan Ahmed i Hani Hz.'lerinin ülke genelinde anılması, fikir ve inanç dünyasının yeni nesil ile buluşması amacı ile 2930 Eylül tarihlerinde Ahmedi Hânî Kültür, Turizm ve Sanat Festivalinin ikincisini düzenliyoruz. Festival açılışımızı Ahmedi Hani Türbesi önünde mevlidi Şerif ile başlatacağız. Ardından Türbeden İshak Paşa Sarayına Saraya bir anma yürüyüşü gerçekleşecek. Konuşmaların ardından etkinliklerimiz başlayacak” dedi.

        Kültür Standları ve Konserlerle festivalin çok renkli olacağını ifade eden Vali Elban; “ Bu festivaldeki tüm etkinliklerimiz İshak Paşa Sarayı'nda gerçekleşecek. Sarayın 1.avlusunda kurulacak olan kültür stantlarında geleneksel el sanatlarının ustaları canlı performanslar sergileyecek. Festivalin ilk gününde Grup Abdal konserinin yanı sıra İlesam Birliği Üyeleri şiir dinletisi düzenleyecek. Dengbej dinletisi ve İbrahim Çeçen Üniversitesinin hazırladığı Ağrı Türküleri Konseri ile hemşerilerimiz ve il dışından gelecek misafirlerimiz güzel vakit geçirecek” şeklinde konuştu.

        Festivalin bu yıl daha anlamlı olduğuna da dikkat çeken Elban; “ Bu yıl İbrahim Çeçen Üniversitemizin katkıları ile 2.Uluslararası Ahmedi Hani Sempozyumunu “İslam Düşüncesinde İnsan” teması ile festivalle eşzamanlı olarak başlatacağız. Yurtiçi ve yurtdışından ilimize gelecek olan seksen civarında akademisyen, bu sempozyumda bildiri sunacak. Ayrıca Ahmedi Hani Müzesine girişler, festival süresince ücretsiz olacak” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa