Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği (Mazlumder) Ağrı şubesi dernek binasında yönetim kurulu ve üyeleri ile yaptığı basın açıklaması yaptı

        Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan yaptığı açıklamada 28 Şubat zülmünün devam ettiğini hatırlatarak, İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği 28 Şubat mahkumlarının adil bir şekilde yargılanması ile ilgili taleplerinin olduğunu dile getirdi. Aslan, “Mazlumder Ağrı Şubesi Her ayın 28'inde Genel Merkez ve Tüm şubelerimizle yenilediğimiz 28 Şubat zulmü ve hukuksuzluğunu hatırlatmaya devam ediyoruz. 28 Şubat’ın çaldığı hayatların hesabının hala sorulmadı ve 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600’e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri için darbe devam ediyor. Türkiye siyasi tarihi açısından yeni bir döneme girdiğimiz bu günlerde, eski dönemin en önemli sorun alanlarından birisi olan ve etkisi birçok açıdan halen devam eden yargı sorunu ile yargı sorunundan kaynaklanan mağduriyetleri yani yargı zulmünü dile getirmek olmazsa olmaz bir sorumluluğumuzdur” dedi.

        28 Şubat döneminde tutuklananların serbest bırakılması gerektiğini yineleyen Aslan, “Kişilere karşı işlenen adli suçların af bağlamında tekrar gündeme getirildiği bu günlerde, 28 Şubat’ın brifingli yargısının ve bu yargının tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının hukuksuz kararları ile devlete karşı suç işlediği iddiası ile 20 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan 28 Şubat Mahpuslarını gündem etmemek olmazdı. Üzerinden geçen 21 yıla rağmen 28 Şubat’ın çaldığı hayatların hesabının sorulmamış olduğunu, 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600’e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri için darbenin devam ettiğini unutturmak olmazdı. Beraat etmesi gerekirken bir torba dosyaya dahil edilen; en ağır yorumda bile “adli nitelikli süreli hapis” cezası alması gerekirken “siyasi nitelikli müebbet hapis” cezası verilen; oynanmış dijital kayıtlarla cezalandırılan; avukatsız ve işkenceli sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük talebiyle bir kez daha buradayız” şeklinde konuştu.

        28 Şubat mahpuslarının Kurban Bayramını aileleriyle birlikte geçirmelerini beklediklerini kaydeden Aslan, “Cumhurbaşkanı’nın defalarca dillendirdiği, TBMM’dede defalarca gündeme gelen bu hukuksuzluğun yeni dönemde ertelenmeden ilk iş olarak çözülmesini ve 28 Şubat mahpsularının Kurban Bayramını aileleriyle birlikte geçirmelerini bekliyoruz. Kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve bu insanların ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta Yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa