Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar'ın İhsaniye Kaymakamlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu ekimi yapılan Frig Siyez buğdayları baş vermeye başladı.

        Proje Koordinatörü Kemal Kızıldeniz, Siyez Buğdayı hakkında bilgi verdi. Siyez buğdayının geçmişinin 10 bin yıl öncesine dayandığını aktaran Kızıldeniz, “Siyez buğdayı dünyada, Türkiye’de, Yugoslavya’da ve Fas’ta yetişebilecek buğday çeşidi olup geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanmaktadır. İhsaniye Kaymakamlığımız bünyesinde İhsaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Frig Siyezi Projesi kapsamında ilk etapta 4 dekar alanda denemesi yapılan Siyez buğdayının bölgemize adaptasyonu ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı gözlemlendikten sonra 2018 yılı üretim sezonunda çiftçilerimize 4 ton Siyez buğdayı dağıtımını gerçekleştirdik. 200 dekar alanda ekimi yapılan buğday çeşidinin yaklaşık 3040 ton arasında bir verim beklemekteyiz. Her aşaması İlçe Müdürlüğümüz teknik personellerince kontrol altındadır ve sürekli olarak arazi taramaları gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

        “Frig siyezi için ihsaniye bölgesi çok uygun”

        Frig Siyezi için İhsaniye bölgesinin çok uygun olduğunu belirten Kızıldeniz, “Bölgemiz uzun yıllar Hitit ve Friglerin yaşam merkezi olmuştur. Frigler ve Hititler tarafından da tarımı yapılmış olan Siyez buğdayı hem bölgemizdeki tarihi dokunun ve sıcaklığın oluşmasına katkı sağlayacak, hem de yüksek pazar değeri sayesinde ilçemiz tarıma katkı sağlayacaktır” dedi.

        Çiftçilerin Siyez buğdayı hakkındaki görüşlerini de dile getiren Kızıldeniz, çiftçiler tarafından ilginin yoğun olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa