Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman’ın Sincik ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından öğrencilere aşure dağıtıldı.

        Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen aşure etkinliğine kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlediklerini belirten Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Özelmiş, "Muharrem ayı, Kur'anı Kerim’de, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allah’ü teala, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazreti Adem'in tevbesinin kabul olması, Hazreti Nuh'un tufandan kurtulması, Hazreti Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazreti İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazreti İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazreti Yakub'un oğlu Hazreti Yusuf'a kavuşması, Hazreti Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazreti Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazreti İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu. Bizde okul olarak dinimizce çok mübarek sayılan bu ayın ve bu günün hürmetine ilçemizde birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için böyle bir etkinlik planladık. Katılımları ile bizleri onurlandıran bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim bu günün ve buna benzer mübarek günlerin hürmetine İslam dünyasındaki ayrılıkların birlik ve beraberliğe dönüştüğünü görmeyi nasip etsin. İslam dünyası üzerindeki kara bulutlar inşallah en kısa zamanda aydınlığa döner" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa