Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslen Ankaralı olup, Ankara’da spor hekimliği yapan hayırsever Ateş Şendil, Besni ilçesine bağlı Burunçayır Köyünde yaptırdığı 8 derslikli İlk ve Ortaokul binasının açılışı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er’in katılımıyla gerçekleştirildi.

        Burunçayır Köyünde düzenlenen açılış programına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, hayırsever Ateş Şendil ve ailesi, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, bazı kurum amirleri, Burunçayır Köyü halkı ile öğrenciler katıldı.

        Hayırsever Ateş Şendil tarafından Burunçayır Köyüne yapılan 8 derslikli okulun açılış törenine katılmak üzere Adıyaman’a gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, açılış öncesi Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı makamında ziyaret ederek, Adıyaman’da yapımı devam eden, biten ve proje aşamasında olan eğitim yatırımlarını görüştü.

        Valilik makam ziyaretinin ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ve Vali Nurullah Naci Kalkancı, okulun açılışına katılmak üzere Burunçayır Köyüne hareket etti.

        Burada Burunçayır halkı ve öğrencileri tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ve Vali Nurullah Naci Kalkancı, vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

        Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını hayırsever Ateş Şendil yaptı.

        Şendil, “Bizleri ve ailemizi onurlandırdıkları için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bugün yaşamımın en mutlu ve onurlu günüdür. Yaşamının 44 yılını eğitime hizmet vererek geçirmiş bir baba ve hayatını eşinin ve çocuklarının başarı ve mutluluğuna adamış fedakar bir annenin iki evladından biri olarak kız kardeşim ve ben vatan ve millet sevgisiyle yetiştirildik. Yaşamım boyunca bir ülkenin geleceğini o ülkenin insanlarının göreceği eğitime bağlı olunduğuna inandım. Çünkü eğitim ve eğitilmiş insanlar bir ülkenin sahip olabileceği en güçlü silahtır. Beni bugünlere ailem ve devletimin sağladığı olanaklar getirdi. Bende devletime ve aileme olan borcumu bu güzel okulun yapılmasına katkıda bulunarak bir nebzede olsa ödemek istedim. Bu okulun Adıyaman’da yapılması noktasında bizleri teşvik eden herkese çok teşekkür ediyor, okulun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

        Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise, hayırseverler tarafından Besni’de yapılan çok sayıda okul ve yurt binasının bulunduğunu dile getirerek, “Bugünde bu eserlerin arasına hayırseverimiz Ateş Şendil beyin annesi ve babası adına yaptırmış oldukları 8 derslikli okulun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocukların daha donanımlı olmaları, daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için devletimizin yanında bu kutsal sorumluluğa ortak olan ve ülkemizin geleceğinde benimde bir harcım olsun diyen hayırseverimiz Ateş Şendil beye ve ailesine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

        Hayırsever Ateş Şendil ve ailesine eğitime verdikleri desteklerden ötürü teşekkür eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ise, “Bugün hayırlı bir işin sonucu için buradayız. Bugün burada Ateş hocamızın hiç tanımadığı, hiç bilmediği insanların yaşadığı bir coğrafyada kendi emeğiyle kazandığı parayla yaptırdığı böylesi güzel bir okulun açılışı için buradayız. Bu çok değerli bir şeydir. Tanımadığınız bilmediğiniz insanların hayatına dokunabilmek çok anlamlı bir şeydir. Ateş Şendil ve ailesini tebrik ediyor alkışlıyorum. İnsanımızda olması gereken özelliklerden bir tanesi de içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluk duymak. Bugün açılışını yapacağımız bu okulda öğretmenlerimizin yetiştireceği çocuklar ve bunun toplumsal yararı bu binayı çok daha anlamlı kılacaktır. Bu vesile ile Ateş Şendil ve ailesine eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyor, açılışını yapacağımız bu okulun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er ve Vali Nurullah Naci Kalkancı, Burunçayır Köyüne 8 derslikli bir okul yaptırarak, eğitime verdiği desteklerden dolayı hayırsever Ateş Şnedil ile okulun arsasını bağışlayan Bekir Özkol ve Mustafa Özer’e birer plaket takdim etti.

        Plaket takdimi sonrası İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı duanın ardından kurdele kesilerek, ÇetinkayaBiran İlk ve Ortaokulunun açılışı yapıldı.

        Hayırsever Ateş Şendil tarafından Burunçayır Köyüne yapılan 8 derslikli okulda, Fen Laboratuvarı, Müzik Dersliği, Resim Dersliği, bahçesinde halı sahası ve İdare Odası ile bir ilim ve irfan yuvası olarak hizmet verecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa