Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim BirSen Adıyaman Şube Başkan Vekili Abdullah Turhan, 2018 yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin 714 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapıldığını belirtti.

        Başkan Turhan, öğrencilere tercih danışmanlığı yapmak üzere milli eğitim müdürlüklerince okullarda tercih danışmanlığı komisyonlarının oluşturulduğunu söyledi. Başkan Turhan, “Yaz aylarında rehber öğretmenlerin resen görevlendirilmesi anayasamızın 18. maddesinde ifadesini bulan hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır hükümlerine de aykırılık teşkil emektedir. Rehber Öğretmenlere bu hükümlere rağmen yaz tatilinde üç saat karşılığında resen görevlendirme yapılmaktadır. Söz konusu ücret birçok ilde öğretmenlerin yol ücretlerini dahi karşılamamaktadır. Okul Rehber Öğretmenleri tercih döneminde görevlendirildiklerinde haftalık 18 saat ek ders alıyor ancak en az 30 saat mesai yapıyorlar. Resen görevlendirilen ve kendileri için belirlenen çalışma saatlerinin üstünde mesai yapan rehber öğretmenlerimize yetiştirme kurslarında olduğu gibi normal mesainin en az iki katı ücret ödenmelidir. Rehber öğretmenlerimizin bu hususta mağdur olmalarını önlemek için Rehber öğretmenlere de kurslar da görev verilerek öğrencilere psikolojik destek ve katkı vermeleri sağlanabilir. Rehber öğretmen, öğrencinin geleceğini ilgilendirilen çok kritik bir safha da görev almasına rağmen ücretlendirmede üvey evlat muamelesi görmektedir” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa