Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde kırlangıç yuvaları nedeniyle dış cephe çalışmalarına ara verilen TOKİ konutlarında çalışmanın başlaması için yumurtlayan kırlangıçların uçması bekleniyor.

        TOKİ tarafından Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Mahmut Nedim Ökmen Mahallesi'nde yapımı devam eden 252 daireli konutlara yaklaşık 1 buçuk ay önce kırlangıçların yuva yapması nedeniyle dış cephe çalışmalarına yetkililer ara vermişti. TOKİ yetkilileri yumurtlama dönemi nedeniyle ara verdikleri dış cephe çalışmalarına bu kez yavruların uçması için ara verdi.

        Yuvalara bırakılan bazı yumurtalardan yavru kırlangıçlar çıktı. Yavru kırlangıçları anne kırlangıçlar kendi ağzıyla besliyor. B1 ve B5 konutlarının duvar, pencere ve çatı saçaklarında kırlangıçlar tarafından kurulan 200’ün üzerindeki yuvada yavru kırlangıçların uçması bekleniyor.

        Yüklenici firmanın inşaat mühendisi Ramazan Taşpınar yaptığı açıklamada, şantiye sahasında 252 konut, 16 derslikli okul, cami ve arıtma tesisi inşaatı bulunduğunu belirtti. B1 ile B5 blokları arasında bulunan dış cephe çalışmalarına başlamak için kırlangıç yavrularının uçmasını beklediklerini belirten Taşpınar, “Şu anda kırlangıç yuvalarından dolayı binaların dış cephe çalışmaları durdu. Kırlangıçların yumurtlama dönemli bitti. Şu an yavrular kuluçka döneminden çıktı. Yavruların uçmasını bekliyoruz. Yaklaşık üç hafta içerisinde inşallah yavrularımız uçacak. Dünyaya yeni kırlangıçlar gelecek" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa