Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa Yusuf KANTARLIEser PAZARBAŞI/ADANA (DHA)ADANA´da tespih dükkanı işleten Nasır Fidan, nesli 5 bin 600 yıl önce tükenen mamut dişinden hazırladığı tespihi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hediye etmek istiyor. Tesbihlerin her bir tanesine 36 Osmanlı padişahının, imamesine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın portresini işleten Fidan, "İnşallah tespihimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenir" dedi.

        Adanalı tespih dükkanı işletmecisi Nasır Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a nesli 5 bin 600 yıl önce tükenen mamut dişinden tespih hazırladı. Tespihin her bir tanesine 36 Osmanlı padişahının portresini el işçiliğiyle işleten Fidan, tespihin imame kısmına ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın portresini işletti. Tamamı el yapımı olan ve fosil niteliği taşıyan tespihin ise değerinin paha biçilemez olduğu öğrenildi.

        Nasır Fidan, tespihin nesli tükenen mamut dişinden yapıldığını belirterek, "Tespihin her tanesine 36 padişahımızın resimlerini nakşettik. Bu işlemelerin hepsi altın varaktır. Cumhurbaşkanımız tespih camiamıza çok destek vermiştir. Her zaman tespihçilerin yanında oldu. O yüzden bu hazırladığımız hediyeyi inşallah Cumhurbaşkanımız Adana´ya geldiğinde hediye etmek istiyorum. Bu tespihin yapımı yaklaşık 1 aydan fazla sürdü. Nakış ve tespih ustalarımız ayrı ayrı işlem yaptı. Bu tespih tamamen el yapımı ve 6 kişinin emeği sonucu ortaya çıktı. Umarım Cumhurbaşkanımız bu tespihi beğenir ve inşallah Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenir" diye konuştu.

        DHA-Genel Türkiye-Adana / Merkez Mustafa Yusuf KANTARLI-Eser PAZARBAŞI

        2020-11-20 09:22:39

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa