Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, okulların AVM, toplu taşıma ve sokaklardan güvenli olduğunu ifade ederek, “AVM’den, sokaklardan ve toplu taşımalardan çok daha hijyeniz. Parkların, AVM’lerin, toplu taşımaların açık ve yoğun olduğu yerlerde okulları güvensiz görmek ve çocukları oradan uzak tutmak yerinde bir eleştiri olmaz” dedi.

        21 Eylül’de kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitim için ülke genelindeki bütün okullarda hazırlıklar tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi tarafından Covid19 salgınına karşı tedbirleri alan ‘Okulum Temiz Belgesi’ de Adana’da Tabipler Odası İlkokulu’na verildi.

        Düzenlenen programla Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, belgeyi okul müdürüne takdim etti. Daha sonra Durgun ve beraberindekiler okulu gezerek yeni eğitimöğretim dönemi öncesi son hazırlıkları kontrol etti. Bu sırada Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, yeni eğitimöğretim yılı başlamadan önce velileriyle birlikte okula gelen 1. sınıf öğrencileriyle de görüştü.

        “Biz bu işe hazırız”

        Adana’nın yüz yüze eğitime hazır olduğunu ifade eden Veysel Durgun, “Biz çocuklarımızı çok özledik. Onlar da bizi çok özledi. Yüz yüze eğitime hazırız. Önümüzdeki hafta anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerimizi 1 gün okula alacağız. Sonraki haftaysa 2 gün okulda olacaklar. Aynı zamanda bakanlığımız tarafından uzaktan eğitime sorun yaşayan öğrenciler için ‘EBA Destek Noktaları’ oluşturuldu. İlimizde de 533 civarında ‘EBA Destek Noktası’ ile ilgili süreç başlatıldı. Bunlar özellikle dezavantajlı bölgelerde oluşturulmaya çalıştırıldı. Gezici ‘EBA Destek Noktaları’ da oluşturuluyor. Bunların duyurusu bakanımız tarafından yapılacaktır. Biz bu işe hazırız. Kamuoyunun desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

        “Çocukları okuldan uzak tutmak yerinde bir eleştiri olmaz”

        Anasınıfı ve birinci sınıflardan sonra diğer öğrencileri de okula almak istediklerini vurgulayan Durgun, “Adana olarak yüz yüze eğitime hazırız. Biz velilerimizden ve toplumun bütün kesimlerinden yüz yüze eğitim konusunda bize destek olmalarını bekliyoruz. Hijyen, maske ve mesafe konuları öğretmenler tarafından yakından takip edilecektir. Bizim okullarımız çocuklarımızın sokakta gittiği birçok yerden daha güvenli bir ortam. Bu kadar güvenli bir ortamda onların olmamasını arzu etmemek problem olacaktır. Biz AVM’den, sokaklardan ve toplu taşımalardan çok daha hijyeniz. Parkların, AVM’lerin, toplu taşımaların açık ve yoğun olduğu yerlerde okulları güvensiz görmek ve çocukları oradan uzak tutmak yerinde bir eleştiri olmaz. Velilerimizi de okullara davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

        Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, okullarda gerekli bütün hazırlıkların yapıldığını da sözlerine ekledi.

        1. sınıfa yeni başlayacak Melike Gezmez isimli öğrenci de okulu çok özlediğini söyledi.

        Öğrenci velisi Burçin Keskin ise, “Zor bir süreç ama birinci sınıf öğrenci velisi olarak okulun açılmasını bekliyoruz. Çocuklarımız daha heyecanlı ve daha bekleyişteler. İnşallah bu süreci de kolay bir şekilde atlatacağız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa