Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nuri PİRCan ÇELİK/ADANA, (DHA)ADANA'da hasat edildiğinde kilogramı 2 TL olan karpuzun sebze ve meyve halindeki kilogram fiyatı, ürün bolluğu nedeniyle 40 kuruşa kadar düştü. Kavunun fiyatı ise 4 TL'den 1 TL'ye geriledi. Adana Kabzımallar Esnaf Odası 2'nci Başkanı Mahsun Doğan, sebze halinde ucuz olan bu ürünlerin marketlerde fahiş fiyatlara satıldığını belirterek, "Marketler görünmez alıcılar üzerinden yüksek fiyata satın almışlar gibi göstererek fahiş fiyatlara kılıf buluyor. Denetlenirlerse vatandaşlar ucuz meyve yiyecek" dedi.

        Kentte geçen ay hasadı gerçekleşen turfanda karpuzun Vedat Dalokay Hal Kompleksi'ndeki kilogram fiyatı 2 TL'den, 40-50 kuruşa, kavunun kilogram fiyatı ise 4 TL'den 1 TL'ye düştü. Adana Kabzımallar Esnaf Odası 2'nci Başkanı Mahsun Doğan, ürün bolluğu yaşandığı için fiyatların düştüğünü söyledi. Ancak, üreticinin kazancı ve hal fiyatlarındaki düşüş ise marketlerde raflara yansımayınca vatandaşlar bu ucuzluktan yararlanamıyor. 

        DENETİMLER YETERSİZ

        Tarla, hal ve market fiyatlarının arasındaki uçuruma dikkat çeken Doğan, şunları söyledi:

        "Büyük marketlerdeki fahiş fiyatları defalarca Büyükşehir Belediyesi'ne, maliyeye şikayet ettik. Üreticinin birçok girdi masrafı var, burada komisyon var ama biz bile 40-50 kuruşa satamazken marketler fahiş fiyatlara satıyor. Marketler görünmez alıcılar buluyor, o alıcıdan karpuzu 1-1.5 TL'ye almış gibi gösteriyor, fahiş fiyatlara satmak için kılıf uyduruyor, 2 TL'ye satıyor. Marketlerin ciddi şekilde denetlenmesi gerekiyor. İlgili kurumlara bu konuda yardımcı da olabiliriz. Söylediğimiz, şikayet ettiğimiz halde denetlenmiyorlar. Denetlemeler yetersiz. Bizi denetliyorlar ama bizde her şey şeffaf. Eğer marketler denetlenirlerse vatandaşlar ucuz meyve yiyecek."DHA-Genel Türkiye-Adana / Merkez Nuri PİR

        2020-06-03 09:31:33

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa