Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rüşan Anıl ATARNuri PİR/ADANA, (DHA)ADANA´da yaşayan 3 yaşındaki lösemi hastası Kuzey Deniz Şengezer´e yüzde 70 uyumlu donör olan babasından kök hücre nakli gerçekleştirilecek.

        Özgül -Gürcan Şengezer (31) çiftinin oğulları Kuzey Deniz'e lösemi teşhisi konuldu. 19 aydır kemoterapi gören Kuzey için doktorları kök hücre nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine aile, donör bağışı için kampanya başlattı. Kuzey için yüzde 90 uyumlu donör, Yunanistan'ın Girit Adası´ndaki Hanya kentinde bulundu. Koronavirüs salgınından dolayı sınırların kapalı olması nedeniyle, donör ilik nakli için gelemedi. Ama Kuzey için umutlar tükenmedi. Yapılan testle baba Gürcan Şengezer'in de oğluna yüzde 70 uyumlu donör olabileceği belirlendi. Kuzey'e, 2 hafta sonra babasından kök hücre nakli yapılacak.

        DHA muhabirine konuşan anne Özgül Şengezer, baba Gürcan Şengezer´den oğluna nakil yapılmasına karar verildiğini söyledi. Şengezer, 2 hafta sonra nakil işleminin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.   DHA-Genel Türkiye-Adana / Merkez Rüşan Anıl ATAR

        2020-04-08 16:59:18

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa