Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellileri kahvaltıda buluşturdu. Özel gün dolayısıyla, Büyükşehir’e bağlı ekipler, görme ve işitme engelli öğrencilere yönelik saç bakımı da gerçekleştirdi.

        Adana Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kentte faaliyet gösteren engelli dernekleri, engelli çocuklar ve ailelerini kahvaltıda bir araya getirdi. Göltepe Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Rıza Mete ve sağlık daireye bağlı şubelerin müdürleri katıldı.

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli, Zeydan Karalar’ın şehir dışında olduğu için programa gelemediğini belirterek, “Plaketi onu temsilen alıyorum. Zeydan başkanın engelliler konusundaki duyarlılığını biliyorsunuz. Biz engellilerin yanındayız, sadece bir gün değil, her gün onların rahatça yaşayabilmeleri için gerekenleri yapmak üzere yola çıktık. İnşallah birlikte çok daha güzel günler geçireceğiz, daha güzel işler yapacağız” dedi.

        Mutlu ve huzurlu bir gelecek için

        Adana’yı engelliler için uygar bir kent yapmak adına, tüm güçleri ile çalıştıklarını kaydeden Sağlık Daire Başkanı Dr. Rıza Mete de konuşmasında şunları söyledi:

        “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın desteğini alarak engelliler için huzurlu ve mutlu bir kent oluşturacağız. Benim için daha kıymetli olan hukuksal alanda engelliler hukukunu tartışan, engelliler hukukunu kabul eden ve bunu da sosyal yaşantımıza yansıtan aktif bir eylem yapmak istiyoruz. Eğer sizin haklarınızı hayata geçirebilirsek, Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği engelliler hukukunu hayata geçirebilirsek, Adana’da sizin mutlu ve huzurlu geleceğinizi inşa etmiş olacağız. Böylece iş yapan, üreten, engeli ortadan kaldıran engelsiz bir kent, engelsiz bir yaşam oluşturacağız diye umut ediyorum. Bu süreçte birlikte olacağız, yan yana olacağız ve bu süreci kardeşçe, dostça birbirimizi çok iyi anlayarak, birbirimize destek olarak yaşayacağımızı umut ediyorum.”

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ekipleri, Oğuz Kağan Köksal Ortaokulu ve Seyhan İşitme Engelliler İlkokulu’nda saç bakımı gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa