Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da hayvansever İpek Şahin, sokak hayvanlarının kulübesi kaldırıldığı için parkta açlık grevi ve imza kampanyası başlattı. Şahin, "Maddi olarak hiçbir talebim yok. Bu kulübeler gelince açlık grevimi sonlandıracağım" dedi.

        Uzun yıllardır Çukurova ilçesine bağlı Mahfesığmaz Mahallesi’nde bulunan 5 Ocak Lions Çocuk Dinlenme Parkı'nda sokak köpeklerine bakan Şahin, geçen 28 Eylül tarihinde köpekler için parkın bir köşesine kendi imkanlarıyla kulübe yaptırmaya karar verdi. Gerekli görüşmeleri yapan Şahin, Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Adana Şubesi ile birlikte kulübeleri parka yerleştirdi.

        10 Kasım tarihinde ise Çukurova Belediyesi tarafından 'CİMER'e şikayet var. Köpekler havlıyor insanlar korkuyor' gerekçesiyle kulübeler kaldırıldı. Bunun üzerine gerekli görüşmeleri yapan Şahin hiçbir kurumdan olumlu yanıt alamayınca sabah saatlerinde parkta stant açarak açlık grevine başladı.

        “Kulübelerin gelmesini istiyorum”

        Vatandaşlardan kulübelerin geri konulması için imza toplayan İpek Şahin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Belediyeden tam olumlu yanıt almadım ama KİHAYKO Adana Şube Başkanı Metin Yıldırım’ın talimatıyla kulübeleri koydum. Kulübeler için ben özel bir peyzaj firmasıyla anlaştım. Kulübeler parkın konseptine uygundu. Köpekler burada yaşamaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti devleti gibi yalnız ve tekim. 5199 sayılı yasa parklar, kaldırım, sokak ve bahçeler hayvanların yaşam alanıdır. Benim suçum bu yaşam alanını bir tık iyileştirip kulübe koymaksa ben bu yasayı ihlal ediyorum. Bu canlar için açlık grevine ve imza kampanyasına başladım. Bir sürü vatandaşlar imzalamaktadır. Köpek kulübelerinin gelmesini istiyorum. Can vereceksem, can vermeye sonuna kadar hazırım” diye konuştu.

        “Kulübeler tekrar yerine konulsun”

        İmza veren bir vatandaş ise “Bu insanlığın ayıbıdır. Bu kulübeler burada dışarıda kalan ıslanan köpekler için. Soğuk ve yağmurdan korunuyorlardı. Bizim insanlarımızda duyarsızlık var diye kaldırmışlar. Belediyelerin bunu ama hayvanları düşünerek dikkate alması lazım. İmza atıyoruz ki belediye tekrar kulübeyi koydurursa memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

        Öte yandan, imza toplanılırken mahalleden bir kadın standın yanına gelerek 'Biz burada sokak hayvanı istemiyoruz. Çocuklarımız korkuyor' diyerek tartışma oluşturdu. Gelen mahalleli kadın kısa süre sözlü tartışmanın ardından ayrıldı.

        Parkta sokak hayvanları için belediye tarafından su ve mama otomatı konulması ise dikkat çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa