Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Tescilli Kültür Varlığı Yapısı olan “75. Yıl Sanat Galeri’sinin Cumhuriyet Dönemi Eseri Rekreasyon Alanlarıyla Bütünleştirerek Tekrar Ayağa Kaldırılması Projesi” Tarihi Kentler Birliği’nce Proje Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar adına, Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Özlem Kulak, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in elinden aldı.

        ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen Antalya’da yapılan YAPEX Restorasyon Fuarı, 9. yılında da Tarihi Kentler Birliğinin (TKB) Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül törenine ev sahipliği yaptı.

        Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana düzenlenen, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na 18’inci yılında 36 belediyeden gelen 60 proje katıldı. Projelerin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarında uzman jüri tarafından değerlendirildiği yarışmada kazanan belediyelere ödülleri Antalya Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

        Geçmişten günümüze kültür beşiği olmuş tarihi kent Adana’nın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı KUDEB Şube Müdürlüğü tarafından önümüzdeki 5 yıllık süreçte çalışmalara hız verilerek, kentin kültür ve turizmde hak ettiği yere getirilmesi amaçlanmaktadır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa