Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da bir baba arkadaşlarıyla birlikte sahte diploma yapan ve okumayazması olmayan kişilerin ehliyet almasını sağlayan oğlunu ihbar ederek şebekeyi ortaya çıkardı.

        Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi, Yenibey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mahallede bakkal dükkanı işleten Muhammed Hıdır (54) polisi arayarak, oğlu Bessem Hıdır'ın sürücü kursu sahibi A.S. ile yeminli tercüman Züheyir Hüsso'nun okumayazma bilmeyenlere sahte diploma yaptığını ve bunların ehliyet almalarını sağladığını ileri sürdü.

        Polis babanın ihbarı üzerine harekete geçerek sürücü kursu ile diğer zanlıları takibe başladı. Polis takip sonucunda savcılıktan alınan izinle sürücü kursuna da baskın yaptı. Yapılan baskında kursta 160 şahıs adına düzenlenmiş sürücü belgesi başvuru dosyası, 35 sahte sertifika, 120 sahte diploma, 1 bilgisayar ve 2 kaşe ele geçirildi. Operasyon kapsamında A.S., yeminli tercüman Züheyir Hüsso, Bessem Hıdır ve sahte diploma alan Bilal Kelzi ile Muhammet Lattuf'u gözaltına aldı.

        Sorguları tamamlanan zanlılardan Züheyir Hüsso ile Bessem Hıdır tutuklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa