Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul Adalet Sarayında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği görüntülerini, Adana'da sosyal medyadan paylaştığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DHKPC silahlı terör örgütüne yönelik Adana merkezli 2 ilde 11 Temmuz şafak vakti operasyon düzenlendi. Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından DHKPC terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Adana ve Antalya’da düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 8 şüpheli de baskınla yakalandı.

        Yapılan teknik ve fiziki çalışmada şüphelilerin, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı İstanbul Adalet Sarayındaki odasında 2015 yılında şehit eden teröristlerin şiddet içeren eylemleri ile DHKPC terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek, bu yöntemlere başvurmayı teşvik edip destekleyecek nitelikte sosyal medyada paylaşımlar yaptıkları ileri sürüldü. Zanlılar emniyetteki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa