Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA'da gençlik yıllarından bu yana film çekme hayali kuran 38 yıllık fırıncı Sait Baykanoğlu (54), mesleğinin hikayelerini anlatan ilk uzun metrajlı filmi 'Yorgun Adamlar'ın çekimlerini tamamladı.

        Sinema sanatçısı Yılmaz Güney'in hayranı olan fırıncı Sait Baykanoğlu, film çekme hayalini gerçeğe dönüştürdü. 3 profesyonel oyuncu ve 20 fırın ustası, Baykanoğlu'nun senaryosunu yazdığı 'Yorgun Adamlar' filmi için kamera karşısına geçti. Yaklaşık 3 ay süren, 35 bin lira maliyetli filmde, fırıncıların yaşadıkları sorunlar anlatıldı.

        'Yorgun Adamlar'ın' senaryosunda dramatik hayatları canlandırmak istediğini ve bu hayatları sinemaya aktarmayı amaçladığını belirten Baykanoğlu, "Yıllarca çalıştım, bir türlü fırsat olmadı ve sinema fikri hep içimde kaldı. 38 yıl sonra, filmi çekmeye karar verdim. 3 profesyonel oyuncumuz var, kalan ekip fırıncılık yapan arkadaşlardan oluşuyor. 3 ay süren çekimlerde 35 bin lira harcadık, filmde gerçekten yaşanmış hikayeleri anlattım. Fırıncıların mesleklerinde yaşadıkları zorluklar dile getirildi" dedi.

        Film, eylül ayında yapılacak galanın ardından beyaz perdeyle buluşacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa