Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda görevli Kalp Hastalıkları ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Demirtaş, Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini, aksi takdirde ciddi sağlık problemleriyle karşılaşılabileceğini söyledi, "Her şeyin azı yarar, çoğu zarar" dedi.

        Prof. Dr. Mustafa Demirtaş, özellikle koroner arter ve damar tıkanıklığı hastalarının yağlı et tüketmemelileri gerektiğini, etin yağının hastalığı tetikleyebileceğini belirtti. Prof. Dr. Demirtaş Demirtaş, "Kalp yetmezliği olan hastaların ise aşırı et tüketmemeleri lazım. Ayrıca bu hastaların eti tuzsuz tüketmesi mühim bir konu" dedi. Sağlıklı beslenmenin püf noktasının her gıdayı kararında tüketip aşırıya kaçmamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Demirtaş, şöyle konuştu:

        "Benim sloganım şu; 'Her şeyin azı yarar, çoğu zarar.' Yani aynen atalarımızın dediği gibi. Asıl önemli olan insanın ne yediği değil, kendisini yiyip yemediğidir. Yani yemek yerken sınırları zorlamak, ne yersek yiyelim sağlımızı olumsuz etkileyecektir. Kurban etinin hazmının kolay olması için bekletilerek yenmesi daha uygundur. Bu durum herhangi bir hastalığı olmayan insanlar için de geçerli. Özellikle mide hastalığı olan insanların eti kavurma ya da kızartma şeklinde değil, ızgara şeklinde tüketmeleri gerekir. Daha çok haşlanmış ya da ızgara tercih edilmelidir. Böbrek hastalarında ise aşırı protein tüketimi böbrek fonksiyonlarını bozabilir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa